Instagram Reklam Verme Yöntemleri ve Reklam Modelleri

Instagram Reklam Verme Yöntemleri ve Reklam Modelleri

Instagram reklam verme belirli kurallara uyarak yaptığınızda hesabınız için büyük avantajlara sahip bir iştir. Önemli olan reklam vermeye karar verdiğinizde ayarlarınızı eksiksiz yapmak, reklam içeriğini doğru oluşturmak ve hedef kitlenizin beklentisini en iyi şekilde karşılamaktır.

Reklam içeriğini ve kurgusunu hedef kitlenizin beğeneceği şekilde ayarladığınızda bu konu için ayırdığınız bütçeyi de doğru biçimde yönetmiş olursunuz. Instagram kullanıcılarına kullanabilecek farklı reklam model seçenekleri sunar. Sizin için hangi modelin en verimli olacağına karar vermeniz gerekir.

Etkileşim, müşteri portföyü oluşturma, uygulama indirmeleri, marka oluşturma ve bilinirlik, trafik, video görüntülemeleri gibi pek çok farklı model seçeneği vardır. Bir ürün satışı gerçekleştiriyorsanız bu seçeneklerden hangi modelin sizin için uygun olduğuna karar verdiğinizde satışlarınız artacak ve yeni insanlara daha hızlı ulaşım sağlayacaksınız.

Hedef kitlesi bir marka oluşturmak isteyen her firmanın tanıması ve üzerine çalışması gereken bir iştir. Sayfanızda yayınladığınız her gönderi, video ve canlı yayınlar hedef kitlenize ulaşabilmek için olur. Reklam özelliği de hedef kitlenizi büyütmek ve kalıcı hale getirmek için önemlidir.

Hangi yaş gruplarına sesleniyorsunuz, hangi cinsiyet hedef kitleniz ya da hedef kitlenizin ilgisini nasıl çekebilirsiniz gibi konular reklamlarınızı oluştururken size bir yol haritası belirler. Her sene değişen trendleri takip ederek hedef kitlenizin değişen beğeni ve beklentilerini de takip etmiş olursunuz.


Instagram Reklam Ayarları

Instagram hesabınızda reklam vermek istediğinizde reklam içeriğini kaliteli ve özgün bir şekilde hazırlamanız gerekir. Instagram sponsorlu reklam verme özelliğini kullanabilmek için birkaç adımı izleyerek kolayca reklam oluşturabilirsiniz.

Hesabınız ya da markanız için sponsorlu bir reklam vermek istediğinizde hesabınıza bağlantınızı Facebook üzerinden sağlamalısınız. Daha sonra Ayarlar kısmına giriş yaparak Instagram reklamları bölümüne tıklayın. Reklam yayınlamak için hesabınızın aktif olması gerekir. Açılan sayfada Facebook tarafından sağlanan bir özellik olan Power Editor uygulaması ile reklamınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Uygulamada reklamı oluşturduktan sonra Instagram hesabınızda yayınlanması için izin vermeniz yeterlidir. Verdiğiniz reklamlar sayesinde bir marka oluşturmanız ve markanızı tanıtmanız daha kolay olur.

Verdiğiniz reklamlar yatay ya da dikey bir biçimde sizi takip etmeyen kullanıcıların da sayfasına düşeceğinden daha fazla insana ulaşmış olursunuz. Hedef kitlenizi iyi tanıyıp onların ilgisini üzerinize çekecek şekilde hazırlanan reklamlar satışlarınızı arttıracak nitelikte olur.

Eğer hesabınıza ya da kurmuş olduğunuz web adresinize insanların daha fazla gelmesini ve ziyaretçi sayısını arttırmak istiyorsanız trafik denilen reklam modelini kullanabilirsiniz.

Bu modelde reklam içeriğine link adresleri eklenerek insanların linke tıklaması hedeflenir. Sayfanızda etkileşimi arttırmaya yönelik bir reklam modeli tercih ederseniz yorum ve beğeniyi arttırma üzerine bir içerik hazırlamalısınız. Eğer kendinizin oluşturduğu bir uygulama programının reklamını yapacaksanız reklam içeriğinize uygulama linkini ekleyerek insanların indirmesini sağlamayı amaçlarsınız.


Instagram Reklam Çeşitleri

Sayfanızın kurulma amacı ve hedef kitlenizin yapısına göre kullanabileceğiniz çeşitli modellerden biri de video yayınları ile yaptığınız reklamlardır. İzlenme sayınızı arttırmak, ürün tanıtımı ve sayfa tanıtımı amaçlı olan bu reklamlar sayesinde geniş kitlelere ulaşım sağlayabilirsiniz. Instagram’da reklam fiyatları 2021 yılı için en az 10 TL olarak belirlenmiştir.

Bu ücret 1 günlük süre için geçerlidir. Eğer reklamı satın aldıktan sonra 24 saat değil de 8 saat yayında kalmasını istiyorsanız bunu bildirdiğinizde alınan ücret de düşmüş olur. Ücretli reklam özelliğini en iyi şekilde kullanmak için hedef kitlenizi iyi tanımalısınız.

Dolu içerik ve direkt olarak hedef kitlenize hitap eden reklamlar sayesinde verdiğiniz ücret size daha çok satış olarak geri dönecektir. Verdiğiniz reklamları değerlendirirken görüntülenme sayısını değil reklam sonucunda kaç yeni müşteri kazandığınıza bakmalısınız. Reklam vererek takipçi sayınızı arttırabileceğiniz gibi instagram takipçi satın al diyerek seçeceğiniz paketler ile de kitlenizi büyütebilirsiniz.

Bir reklam çok görüntülenmiş olsa da yeterli sayıda müşteri çekmemiş olabilir. Bu sebeple size en çok müşteri kazandıran reklam içeriği üzerinden yolunuza devam etmelisiniz. Hesabınız üzerinden bir müşteri portföyü oluşturmak hedefiniz var ise reklamlar en iyi yöntemlerdir.

Hesabınız sayesinde hedef kitlenizden kendi kitlenizi oluşturabilirsiniz ve her reklam ile bu kitleyi daha da büyütebilirsiniz. Reklam sonucu müşteriler size iletişim bilgilerini veriyor ya da sitenize üye oluyorsa doğru yolda olduğunuz anlamına gelir. Sayfanızda etkileşim arttıkça satışlarınız da artar.