Dijital Pazarlamacıların İzleyeceği 10 Harika Film

Dijital Pazarlamacıların İzleyeceği 10 Harika Film

Geçmişten günümüze pazarlama kavramı da gelişen teknoloji ile değişti. Özellikle internet ve sosyal medya araçlarının yaygın olarak kullanılmaya başlamasının ardından dijital pazarlama kavramı yaygınlaştı. Arama motorları, sosyal medya ve diğer dijital araçlar kullanılarak yapılan pazarlama yöntemleri bu kapsamda yer alıyor. Pazarlama filmleri ile hem pazarlamanın felsefesini daha iyi anlamak hem de dijital pazarlama alanında aradığı ilhamı bulmak için birçok film önerisi bulunuyor.


1.000 adet Instagram takipçi 0.70 TL'den başlayan fiyatlarla!

Şifresiz İşlem | Hızlı teslimat | 3D Güvenli Ödeme | 7/24 Canlı Destek


The Social Network (Sosyal Ağ)

Dijital pazarlama ve girişimcilik ile ilgili en popüler filmler arasında The Social Network ilk sırada yer alıyor. Facebook’un kuruluş hikayesini anlatan filmde Zuckerberg’in yaşamanın Facebook fikri ile nasıl değiştiği izleyicilere aktarılıyor. Doğrudan dijital pazarlama ile ilgili olmasa da günümüzde girişimcilik, pazarlama ve internet – sosyal medya devrimine ilişkin çarpıcı yanları gözler önüne sermesi ile herkese ilham veren filmler arasında yer almaktadır.


Steve Jobs

Apple’ın kurucu Steve Jobs’ın inişler ve çıkışlarla dolu yaşamına ışık tutan film, her girişimci adayı ve pazarlamacının izlemesi gereken filmler arasında yer almaktadır. Günümüzde dünyanın en güçlü teknoloji firmalarından biri olan Apple’ın kuruluş hikayesi ve günümüzde de etkileri hissettiğimiz hangi konularda değişimlere öncülük ettiğini kurucusu Jobs’ın gözünden izleyicilere aktarmaktadır. Apple’ın ilk dönemlerini merak edenlerin mutlaka izlemesi gereken önemli filmler arasında yer almaktadır.


Silikon Vadisi’nin Korsaları

Ünlü yazar Paul Freiberger’in aynı adlı kitabından uyarlanan Silikon Vadisi’nin Korsanları, 1999 yapımı olmasına rağmen hala birçok girişimci ve pazarlamacıya ilham olmaktadır. Apple ve Microsoft’un kuruluş aşamaları ve o dönemde yaşananları konu alan film, dijital pazarlama veya teknoloji girişimleri ile ilgilenenler için hala ilham vermeye devam ediyor. IMDB’den 7,2 puan alarak da başarısını kanıtlayan film, dijital pazarlama ile ilgili filmler arasında yer almasa da bu alana yakın filmler arasında önemli bir konumda yer almaktadır.


Startup.Com

Pazarlama alanında kendini geliştirmek ve bu alanda ilham verici bir örnek görmek isteyenler için Startup.com en popüler belgeseller arasında yer almaktadır. Bir internet girişiminin geçirdiği evreleri en iyi şekilde yansıtmayı hedefleyen belgesel, önemli birçok konuyu gözler önüne seriyor. Sadece filmler değil, aynı zamanda bu konuda yapılan belgeselleri de izleyerek kendi hayatınızdan kesitler de bulabilirsiniz. Belgeselde ayrıca dot – com balonu hakkında da detaylara yer verilmesi bu alanda yer alan kişilerin mutlaka izlemesi gereken yapımlar arasında yer alıyor. 2001 yılında hazırlanan belgesel günümüzde de birçok kişiye ilham olmaya devam ediyor.


İşletim Sistemi Devrimi (Revolution OS)

İnternet girişimciliği ve yazılıma ilgi duyan kişilerin mutlaka izlemesi gereken filmler arasında Revolution OS en önemli filmler arasında yer almaktadır. Açık kaynaklı ve ücretsiz Linux işletim sisteminin ortaya çıkışına dair önemli kişilerle yapılan röportajlardan oluşan yapım, 2001 yapımı belgesel tarzı bir film olarak değerlendiriliyor. Satış pazarlama filmleri arayanlar için iyi bir alternatif olan yapım, işletim siteminin ortaya çıkış hikayesine ışık tutması sayesinde dijital pazarlama ile ilgilenenlerin de ilgisini çekecek türden.


Arabulucu (Middle Men)

Gerçek olaylardan esinlenerek hazırlanan ve internetin erken dönemine ışık tutan bu yapım, dijital pazarlama ile ilgili önemli bir konuya dikkat çekiyor. İnternet girişimciliği üzerine önemli bir film olan Middle Men, pornografik içerikli web siteleri üzerinden hayal edemeyecekleri kadar çok para kazanan kişilerin hayat hikayelerine ışık tutuyor. İlginç konusu ve sürükleyici hikayesi ile Middle Men, internet girişimciliği ile ilgilenen herkes için uygun bir tür olarak değerlendiriliyor. Senaryo ve oyunculuklar ise değerlendirilen filmin IMDB puanı ise 6,5 olarak dikkat çekiyor.


Genç Çıraklar (The Internship)

Her ne kadar komedi filmi olsa da girişimcilik konusunda bazı ipuçları vermesiyle önemli bir film olarak değerlendiriliyor. Owen Wilson, Vince Vaughn gibi isimlerin yer aldığı film, kariyerlerini geleneksel pazarlama stratejileri üzerine ve saha pazarlamasını tercih eden iki kişinin, Google’ın stajyerlik programına katılarak dijital dönüşüme ayak uydurmaya çalışmalarını konu ediniyor. Google ile pazarlama alanında ve internetin kullanımında yaşanan dönüşüme eğlenceli yönleri ile bakan film, kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.


The Wolf of Wall Street (Para Avcısı)

Her girişimci ve pazarlamacının mutlaka izlemesi gereken filmler arasında yer alan The Wolf of Wall Street, Leonarda DiCaprio, Margot Robbie, Jordan Belfort gibi dünya yıldızlarını buluşturan önemli filmler arasında yer alıyor. Dijital pazarlama ile ilgili olmasa da pazarlamanın güzüne dikkat çeken film ilham veren yönüyle dikkat çekiyor.


Umudu Kaybetme (The Pursuit of Happyness)

Gerçek bir hayat hikayesinden esinlenilen filmde baba ve oğul teması ile dikkat çekiyor. Dram yüklü filmde pazarlama ile ilgilenenlere de vazgeçmemeleri gerektiği yönünde ilham verecek film IMDB’den 8,0 puan alarak mutlaka izlenmesi gereken filmler arasında gösterilmektedir.


Thank You for Smoking (Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler)

Pazarlamanın bir kolu olan dijital pazarlamayı da kapsayacak bir film olan Thank You for Smoking, insana ve doğaya zararı saymakla bitmeyen sigaranın bile nasıl pazarlanabileceğine ışık tutuyor. 2005 yapımı bu film, pazarlama ile ilgilenen herkesin mutlaka izlemesi gereken yapımlar arasında yerini alıyor. Oyuncu kadrosu ile de dikkatleri üzerine çeken yapımın herkes için ilham verici yanı ise iyi bir pazarlamanın nasıl yapılacağı konusunda önemli ipuçlarını da paylaşmayı ihmal etmiyor. Satış konulu filmler arayanlar için bu yapım ilk sıralarda önerilmektedir. Aoron Eckhart, Katie HolmessJ. K. Simmons, Sam Elliot, William H. Macy gibi başarılı oyuncuların yer aldığı film, pazarlama alanında önemli başarı yakalayan başlıca filmler arasında ilk sırada yerini alıyor.



1.000 adet Instagram takipçi 0.70 TL'den başlayan fiyatlarla!

Şifresiz İşlem | Hızlı teslimat | 3D Güvenli Ödeme | 7/24 Canlı Destek