telefon numarasindan instagram hesabi bulma

Telefon Numarasından Instagram Hesabı Nasıl Bulunur?

Instagram üzerinde bir kullanıcıyı bulmanın en basit ve hızlı yöntemi bu kişinin kullanıcı adını arama çubuğuna yazmaktır. Ancak eğer kullanıcı adını bilmiyorsanız bulmakta zorlanabilirsiniz. Aradığınız kişiyi bulmak için farklı yöntemler denemeniz gerekebilir. Eğer aradığınız kişinin telefon numarası sizde bulunuyorsa “Rehberi Bağla” yöntemi ile birlikte Instagram hesabını bulabilirsiniz.

Telefon Numarasından Instagram Hesabı Bulma (Android - iOS)

Telefon numarasından Instagram hesabını bulmak için sıkça kullanılan farklı yöntemler bulunmaktadır. Ancak uygulaması en kolay yöntem “Rehberi Bağla” işlemidir. Bu yöntemi uygulamak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Telefon numarası ile Instagram hesabını bulmak istediğiniz kişinin numarasını telefonunuza kaydedin.
  • Instagram uygulamasını açın.
  • Sağ alttan profil resminize dokunun.
  • Sağ üstte yer alan üç çizgi simgesine basın.
  • “Ayarlar ve Gizlilik” sekmesine gidin.
  • “Hesaplar Merkezi”ne girin.
  • “Bilgilerin ve İzinlerin” butonuna basın.
  • “Rehberi Bağla” seçeneğini etkinleştirin.

Yukarıdaki adımları izleyerek kolay bir şekilde telefon numarasından Instagram hesabını bulabilirsiniz. Bu adımlar hem Android hem de iOS cihazlarda uygulanabilir.

Instagram Hesabı Bulma Yöntemleri

Rehberinizde yer almayan kişilerin Instagram hesabını bulmak için de çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında şunlar yer almaktadır:

  • Kullanıcı adı ile hesap bulma
  • İsim ile hesap bulma
  • Diğer sosyal medya mecralarından hesap bulma

Yukarıda yer alan yöntemler kolay gözükse de bazı kullanıcılar için bunları uygulamak zorlu olabilir. Aynı zamanda işe yarama oranı da oldukça yüksektir.

Kullanıcı Adıyla Instagram Hesabı Bulma

Instagram üzerinden birisini bulmanın en basit yolu kullanıcı adını arama bölümüne yazmaktır. Hem web sitesi hem de uygulama üzerinden bunu uygulayabilirsiniz. Kullanıcı adı araması ile eklemek istediğiniz kişiye ait olabilecek olası profilleri görebilirsiniz. Burada önemli olan nokta kullanıcı adını tam olarak bilmenizdir. Çünkü yaş, konum ya da cinsiyete göre bir filtreleme sistemi yoktur.


Instagram'da takipçi sayınızı arttırmak için instagram takipçi satın al paketlerimizi inceleyin.

İsimden Instagram Hesabı Bulma

Bu yöntem ilk yönteme oldukça benzemektedir. Aradığınız kişinin isim ve soy ismini biliyorsanız kullanıcı adını tahmin edebilirsiniz. Ancak diğer yönteme göre daha çok uğraşabilirsiniz. Çünkü burada karşınıza çıkan profiller arasından doğrusunu bulmanız gerekecektir.

Diğer Sosyal Medya Mecralarından Instagram Hesabı Bulma

Diğer sosyal medya hesaplarını kontrol ederek Instagram sayfasına bir link yer alabilir. Hatta bunun olasılığı oldukça yüksektir. Örneğin aradığınız kişinin TikTok hesabına girerek oradan Instagram hesabını bulabilirsiniz. Instagram hesabını bulmak için öncelikle biyografi bölümüne bakmanız gerekmektedir. Biyografi haricinde son paylaştığı gönderilere de bakabilirsiniz.