YouTube Dil Değiştirme Nasıl Yapılır?

YouTube, dünya üzerindeki en büyük video içerik platformudur. Her gün milyonlarca insan buradan çeşitli kategorilerde videolar izlemektedir. Platform, kullanıcılarına çeşitli özellikler sunmaktadır. Bu özelliklerden bir tanesi de dil seçeneklerinin kişinin isteğine göre değiştirilmesidir. YouTube dil değiştirme özelliği sayesinde uygulamayı kullanmak istediğiniz dilde kullanabilirsiniz. Ancak bu özelliği aktifleştirmek ve düzenlemek bazı kullanıcılar için zor olabilir. Bunun en büyük sebebi de farklı cihazlardan farklı adımları izlemeniz gerektiğinden kaynaklanmaktadır.

YouTube Dil Ayarları Neden Önemlidir?

YouTube dil değiştirme özelliği, sitenin dilini kullanıcının istediği bir dille değiştirmesini sağlar. Bu özellik sayesinde birçok kişi farklı dillerdeki içeriklere ulaşabilir. YouTube’un da farklı dillerde bolca içerikleri bulunduğu için kullanıcılar bu videoları da kolay bir şekilde anlarlar. YouTube dil değiştirme oldukça kolay bir işlemdir. Birkaç adımda istediğiniz dilde videolar izlemeye başlayabilirsiniz. İşlemi hem masaüstü hem de mobil cihazlardan kolayca yapabilirsiniz.

YouTube Dil Ayarları Nasıl Yapılır?

YouTube üzerinde farklı dillerde videoların izlenmesi ve anlaşılması büyük önem taşır. YouTube dil ayarı ile birlikte kullanıcılar istedikleri videoyu tercih ettikleri dilde izleyebilir. Bundan dolayı YouTube dil ayarlarının nasıl yapılacağını bilmek oldukça önemlidir.

YouTube’da tercih edilen dil ve konumu bilgisayar ve mobil cihazlarınızdan değiştirebilirsiniz. Dil ayarları, kanal adı ve video başlığı gibi meta verilerine ulaşırken büyük rol oynar. Aynı zamanda uygulamada seçtiğiniz konum da öneriler, trendler ve haberler gibi başlıkları etkiler.

Mobil Cihazlarda YouTube Dil Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Mobil cihazlardan YouTube dil ayarlarını değiştirmek sanılanın aksine oldukça kolaydır. Şu adımları izleyerek dil ayarlarınızı değiştirebilirsiniz:

iOS Cihazlarda YouTube Dil Değiştirme;

  • Uygulamaya giriş yaptıktan sonra sağ altta yer alan “Profil” simgesine basın.
  • “Ayarlar” bölümüne basın.
  • “Genel” sekmesine dokunun.
  • “Uygulama Dili”ne basın.
  • İstediğiniz dili seçip devam edin.

Yukarıdaki adımları uygulayarak iOS cihazlarınızda YouTube uygulamasının dilini değiştirebilirsiniz.

Android Üzerinden YouTube Dil Değiştirme;

  • Sağ altta bulunan “Profil” simgesine basın.
  • Sağ üstteki Çarka benzeyen simgeye basarak “Ayarlar” sekmesine gidin.
  • “Genel” seçeneğine dokunun.
  • “Uygulama Dili”ne basın.
  • Kullanmak istediğiniz dili buradan bulup işaretleyin.

Yukarıdaki adımları izleyerek basit bir şekilde Android cihazının YouTube dil ayarlarını değiştirebilirsiniz.

Bilgisayar Üzerinden YouTube Dil Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Bilgisayar üzerinden YouTube dil ayarlarını değiştirmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • “YouTube”u açın.
  • Sağ üstteki “Profil” resmine tıklayın.
  • “Dil” bölümüne tıklayın.
  • Kullanmayı tercih ettiğiniz dili buradan seçin.

Yukarıdaki adımları uygulayarak YouTube dil ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Ayarlarınızı değiştirdikten sonra dil seçenekleri bütün site içerisinde geçerli olur. Ancak videolar orijinal dillerinde gösterilir. Eğer önbelleği ve çerezleri temizlerseniz ayarlarınızı yeniden yapmanız gerekmektedir.

YouTube Kaç Farklı Dilde Hizmet Vermektedir?

YouTube, dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından birisidir ve milyonlarca kişiye hizmet vermektedir. Aynı zamanda YouTube 76 farklı dilde hizmet vermektedir. Ayarlar bölümüne girerek dil ayarlarını kendinize göre özelleştirebilirsiniz. Bu işlem için de yukarıdaki adımları izleyebilirsiniz.