Spotify Çevrimdışı Dinleme Nasıl Yapılır?

Spotify’da çevrimdışı müzik dinleme özelliği hücresel bağlantının koptuğu, bittiği ya da cihazınızın şarjının azaldığı zamanlarda kullanılmaktadır. Spotify Premium sahibi iseniz beğendiğiniz şarkıları veya albümleri indirip çevrimdışı olarak da dinleyebilirsiniz.

Spotify Çevrimdışı Dinleme Nedir?


Spotify çevrimdışı dinleme, Spotify kulanıcılarının hesaplarını Premium’a yükselttikten sonra elde edebileceği özelliklerden birisidir. Premium aboneliğine geçtikten sonra kullanıcılar, internet bağlantısı gerektirmeden müzik ve podcast gibi içerikleri dinleyebilirler. Ancak bu özelliğin kullanılması için öncelikle içeriklerin cihazınıza indirilmesi gerekmektedir. İçerikleri indirdikten sonra cihazının WiFi veya hücresel ağ bağlantısı olmadan çevrimdışı dinlemeye erişebilirsiniz.

Çevrimdışı dinleme özelliğini kullanmak için cihazlarınızda Spotify uygulamasının yüklü olması gerekmektedir. Aynı zamanda Premium özelliği de satın alınmalıdır. Çevrimdışı dinlemenin farklı bazı yöntemleri de bulunmaktadır. Ancak bunlar yasal olarak doğru yöntemler değildir. İçerikleri indirmek için kullanıcılar, indirmek istediği içeriğe giderek indir düğmesine basması gerekir. Sonrasında “Kitaplığın” bölümünden “İndirilenler” sekmesine giderek indirdiğiniz içerikleri dinleyebilirsiniz.

Spotify Çevrimdışı Nasıl Dinlenilir?


Spotify’ın ücretli versiyonuna sahip olan kişiler müzik veya podcastleri internet bağlantısı olmadan dinleyebilmek için Spotify çevrimdışı modunu kullanmalıdır. Ancak Spotify çevrimdışı dinleme özelliğini kullanmak için öncelikle içerikleri indirmeniz gerekmektedir. Bu işlemler için şu adımları izleyebilirsiniz:

Masaüstü Uygulamasında;


  1. “Spotify” uygulamasını açın.
  2. İndirmek istediğiniz şarkı, podcast veya oynatma listesine gidin.
  3. Ekranda yer alan üç noktaya tıklayın.
  4. Menü üzerinden “İndir” seçeneğine tıklayın.
  5. İçeriklerin yanında yeşil küçük bir ok gördüğünüzde indirmenin tamamlandığını anlayabilirsiniz.
  6. Sonrasında ekranın üst bölümünde yer alan Windows menüsünden “Dosya” seçeneğine basıp “Çevrimdışı Mod” seçeneğine basın.

Mobil Cihazlarda;

  1. Cihazınıza indirmek istediğiniz içeriği açın.
  2. Sonrasında “Aşağı Ok” işaretine dokunun.
  3. İndirme işlemini başlatmak için “İndir” yazan bölüme basın.
  4. Yeşil ok gördüğünüzde indirme işleminin tamamlandığını anlayabilirsiniz.
  5. Çevrimdışı moduna geçmek için Spotify uygulamasının “Ayarlar” bölümüne girin.
  6. Sonrasında “Çalma” sekmesinden “Çevrimdışı Modunu” aktifleştirin.

Spotify Çevrimdışı Dinleme Ücretsiz mi?

Spotify, kullanıcılara içeriklerini ücretsiz olarak sunmaktadır. Ancak ücretsiz üyelikte içeriklerden kısıtlı olarak faydalanabilirsiniz. Örnek olarak birkaç tane parça dinledikten sonra kullanıcılar reklam dinlemek zorunda kalır. Spotify Premium satın aldığınızda ise uygulamanın birçok özelliğinden faydalanabilirsiniz. Bu özelliklerin en önemlisi de Spotify çevrimdışı dinleme özelliğidir. Spotify çevrimdışı dinleme özelliği ücretsiz bir şekilde kullanılmamaktadır. Özelliği kullanmak için aylık aboneliği ödemeniz gerekmektedir.


Spotify takipçi sayınızı yükseltmek için Spotify takipçi satın al paketlerimizi inceleyin.

Spotify Çevrimdışı Dinleme Ayarları

Spotify çevrimdışı dinleme yaparken içeriklerin ses kalitesini artırabileceğiniz bazı ayarlar bulunmaktadır. Aynı zamanda çevrimdışı dinlemenin dikkat edilmesi gereken noktaları bulunmatkadır:

  • Masaüstü Spotify uygulamasında albüm veya podcast indiremezsiniz.
  • Bir hesapla 5 farklı cihaz üzerinden maksimum 10.000 şarkı indirilebilir.
  • Aralıklı zamanlarda içeriklerin güncel kalması için Spotify’a çevrimiçi bağlanmanız gerekebilir.
  • Çevrimdışı Mod’da sadece cihazınıza önceden indirdiğiniz içerikleri dinleyebilirsiniz.

Yukarıdaki özellikleri ve ayarları uygulayarak Spotify çevrimdışı dinleme özelliğini çok daha faydalı şekilde kullanabilirsiniz.