Youtube Kanalı Açarken Bu Hataları Yapmayın! Dikkat Edilmesi Gerekenler

Youtube kanalı nasıl açılır sorusu için internette arama yaptığınızda pek çok içerik bulabilirsiniz. Youtube günümüzde milyarlarca üyesi olan bir video izleme kanalıdır ve birçok insan yaptığı video yayınları ile buradan para kazanır.

Yeni bir kanal açmak istiyorsanız yapmanız gereken birkaç adım vardır. Youtube üzerinden bir kanal açmak istediğinizde ilk olarak kendinize bir Google sayfası açmanız gerekir. Google’a kayıt olduğunuzda bir e-posta adresine sahip olursunuz ve Youtube kanalınızı bu adres üzerinden oluşturursunuz.

Hesabınızı açtıktan sonra Kanal Oluştur butonuna tıklayarak kanalınızı dizayn etmeye başlayabilirsiniz. Kanal ismi yazarken dilerseniz kendi adınızla dilerseniz de kanalınıza özel bir adla oluşturabilirsiniz. Hedefiniz çok takipçiye sahip bir kanal oluşturmaksa kendinize ait bir logo tasarlayabilir ve kurumsal bir kanal olmak için iyi bir başlangıç yapabilirsiniz.

İsminizi de yazdıktan sonra profil resmi yükleme, diğer sosyal medya hesaplarınızı ekle gibi seçenekler ortaya çıkar ve profilinizi dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Kanal oluştuğunda Video Yükleme butonlarından yayınlarınızı takipçileriniz ile buluşturmaya başlayabilirsiniz. Aynı sayfada yer alan Analytics butonu videolarınız için size istatistik bilgiler verir.

Videolarınızın ne kadar etkileşim aldığı, kaç kişinin izlediği ve beğendiği gibi bilgileri bu kısımdan takip ederek kanalınız için stratejilerinizi belirleyebilirsiniz. İlk başta girdiğiniz bilgileri değiştirmek istediğiniz zaman Özelleştir butonuna tıklamanız yeterlidir.


Youtube Kanalı Açma

Youtube kanalı açacağınız zaman isminizin herhangi bir hakaret ya da küfür içermemesi gerekir. Kurumsal ve ciddi bir kanal olduğunuzu aktarabilmek için isim ve logo seçimlerinizi dikkatli yapmalısınız. Youtube kanal açma hitap edeceğiniz hedef kitlesine bağlı olarak oluşturmanız gereken bir iştir.

Hangi yaş grubuna hitap edeceksiniz, ne tür içerikler paylaşacaksınız tüm bu hedeflere kanal ismi ve içeriği de uymalıdır. Kanalı bir bütün olarak düzenlemeniz gerekir. Özel bir isim seçerek rakiplerinizden farkınızı ortaya koyabilirsiniz.

Eğer Youtube üzerinden yayın yaparak para kazanmak istiyorsanız kanalı açarken bağlandığınız Gmail adresinde kayıtlı isim ve soy isim ile Youtube üzerinden yükleyeceğiniz hesap numarası bilgileri aynı olmalıdır. Eğer mailde farklı isim hesap numarasında farklı isim olursa para aktarımı gerçekleşmez. Bu sebeple farklı bir isim ya da sahte bir isim kullanarak kanal açmamalısınız.

Kanalı açarken ne anlatmak istediğiniz ve kanalı açmaktaki amacınızı iyi bilmeniz gerekir. Hedef kitlenizi iyi tanımalı ve onlara kaliteli ve özgün içerikler sunmalısınız. Yeni açılan bir kanalın kısa sürede çok fazla takipçi kazanması zor olduğu için içeriği dolu videolar yayınlayarak ulaşabildiğiniz kadar farklı kişiye ulaşmanız gerekir.

Yayınlayacağınız videolar sağlam içerikli ve yüksek kalitede olmalıdır. Videoların süresi izleyenleri sıkmayacak şekilde yeterli ölçüde tutulmalıdır. Öncelikle izleyenlere bu videoları çekerek neyi amaçladığınızı iyi bir şekilde anlatmanız gerekir.


Youtube Kanalı İsimleri

Youtube dünya çapında 1,5 milyardan fazla üyesi bulunan bir internet sitesi olduğu için özgün bir isim bulmak ve bunu çok fazla kişiye duyurmak başlıca amacınız olmalı. Youtube hesabı nasıl açılır gibi sorular için internette yardımcı olacak videolar da izleyebilirsiniz.

Kanalınızda video yayınları tek konu üzerinden değil birçok farklı konu üzerinden ilerleyebilir. Bunu yaparken özgün ve bir marka oluşturacak şekilde yapmalısınız. Gündem konularını kendi stilinize özgü bir şekilde yorumlamak gibi. Belirli bir konsept olmadığında kendi kitlenizi oluşturmanız zor olur. Bu sebeple farklı konulara değinseniz bile kanalınızın kurulmasının ana amacını izleyicilere her zaman göstermelisiniz.

Özgün ve bir amacı olan kanal kurduğunuzda hedef kitlenizi kendinize bağlamanız daha kolay olur. Video yayınlarının belirli bir düzeni olmalıdır. Örneğin her hafta 1 videoyu kesin olarak yayınlamak gibi. Eğer videolar arası çok fazla süre olursa izleyiciler kanalınızı unutabilir çünkü çok fazla başka kanal vardır.

Seri olarak video paylaşımı yapmak izleyenlerin sayfanıza etkileşim vermesini sağlar. Videolarınıza yapılan yorumlara cevap vererek birebir iletişim kurabilirsiniz. Tüm bunlar abonelerin sayfanıza bağlı kalmasını sağlar. Kendinize bir yayın programı belirlediğinizde hedef kitleniz de o günü videonuzu bekleyerek geçirir.

Kısa sürede çok fazla aboneye ulaşamayacağınızı bilerek yolunuzdan dönmeyin. İstikrarlı ve kaliteli içerikler paylaştıkça abone sayınız da aynı oranda artmaya devam edecektir.

Youtube kanalınızı açtıktan sonra kanalınızı büyütmek için smm panel youtube servisleri ile hızlı bir şekilde büyüme yakalayabilirsiniz.