Küçük İşletmeler için Instagram Takipçi Sayısını Arttırabileceği 13 Fikir

Küçük İşletmeler için Instagram Takipçi Sayısını Arttırabileceği 13 Fikir

Özellikle sosyal medyada güçlü bir çevrimiçi varlığa sahip olan işletmeler için bu dijital çağda başarılı olmak son derece önemlidir.

Ancak Instagram gibi sosyal medya sitelerinde takipçi kazanmak ve orada ürün satmak zor bir iştir. Uygun şekilde strateji belirlenirse, 3 ila 4 aylık bir süre içinde önemli sayıda gerçek takipçi kazanılabilir. Eğer ilgili endişeleriniz varsa Instagram takipçileri artırmak için doğru adrestesiniz. Smm Panel takipçi sayınızı arttırabileceğiniz en uygun yerdir.

Instagram'da Daha Fazla Takipçi Nasıl Elde Edilir?


1-Takipçi sayısını artırmak için Etkileşim Gruplarına katılın.

Instagram gruplarına katılarak, belirli konudaki takipçilerden takip ve beğeni alacaksınız. Uzun vadede kullanmak için mükemmel bir taktik olmasa da kısa sürede birkaç bin takipçi elde edebileceksiniz. Herhangi bir Instagram stratejisi için en zorlu kısım, bir marka olarak tanınmadığınız için ilk beğenileri ve takipçileri almaktır. Yeterli sayıda ilk takipçiniz olduğunda, bu gruplardan her zaman ayrılabilir ve uzun vadeli stratejilere odaklanabilirsiniz. Ya da ilk beğenilerinizi ve takipçilerinizi oluşturmak için Instagram takipçi satın alabilirsiniz. Sitemiz bu konuda oldukça güvenilir ve destekleyicidir.


2-Diğer Instagram Kullanıcılarının İçeriğini Onları Etiketleyerek Paylaş.

Başlarken hiç kimse içerik stratejileri hakkında kesin bir fikre sahip değildir. Yani işletme için hangi içerik biçiminin iyi olduğu, videoların kalitesi ve özellikleri, renk kombinasyonları vb. Ancak zaten başarılı olan hesapların gönderilerini her zaman yeniden paylaşabilirsiniz. Organik bir takip veya profil etkileşimi elde etmek için kendi türünüzde popüler içerikleri paylaşabilirsiniz.Bunu yaparken orijinal içeriği oluşturan kişiyi etiketlediğinizden emin olun.


3-Müşterileri Gönderilerinde Sizi Etiketlemeye Teşvik Edin.

Sosyal kanıttan daha etkili bir pazarlama stratejisi yoktur, yani müşterileriniz ürünler için kefil olduğunda ürünlerinizi paylaşıp sizi etiketlemeleri için onları ikna etmelisiniz. Ayrıca, ürünlerinizi paylaşan veya gönderilerinde hesabınızı etiketleyen müşteriler için bazı fırsatları veya teklifleri özelleştirebilirsiniz. Böylece hesabınızı daha fazla kişi görür ve etkileşiminiz yükselir.


4-Etkileşimi Artırmak İçin Tutarlı Bir Stile Sahip Olun.

Sosyal medya dünyasında tutarlı olmaktan daha değerli bir strateji yoktur. Bir işletme sahibi veya içerik oluşturucu olarak, insanların spekülasyon üzerine bir hesabı takip ettiğini, yani gelecekte yayınlayacağı içeriğin farkında olmalıdır. Tarzda veya temada tutarlı olmak, izleyicilerde güven uyandırdığı için başarılı bir pazarlama kampanyasının özüdür.


5-Görünürlüğü Artırmak İçin Hashtag'lerden Yararlanın.

Herhangi bir dijital pazarlamacıya Instagram takipçilerini artırmayı sorun. İlk duyacağınız şey hashtag kullanmak olacaktır. Instagram'da bir gönderide 30'a kadar hashtag kullanabilirsiniz. Hashtag konunuzu bulun ve popüler hashtagleri gönderinize ekleyin. Ama unutmayın; alakasız hashtagler profilinizin kalitesini düşürebilir.


6- Yerel Kitleye Ulaşmak İçin Bulunduğunuz Yerin Etrafındaki Yerleri Etiketleyin.

Restoran, kafe veya giyim mağazası gibi yerel bir işletmeniz varsa, IG'nin coğrafi etiket özelliğinden yararlanmak, insanların sizi bulmasını kolaylaştıracaktır. Ayrıca, belirli konumlar atmak görünürlüğünüzü artıracaktır. İnsanların sizi konum etiketlerinden bulması etkileşiminizi pozitif etkileyecektir.


7- Instagram Profilinizi Diğer Platformlarınıza Sabitleyin.

Bir işletme sahibi veya içerik oluşturucu olarak web sitenize veya diğer sosyal medya sayfalarına sahip olmalısınız. Takipçi kazanmak için IG profil bilgilerinizi bu platformlara yerleştirin. Fazla bir dönüşümü olmadığını hissedebilirsiniz, ancak sonuçlar uzun vadede sizi büyüleyecektir.


8- Rakiplerinizin Takipçisi Olan İnsanları Takip Edin.

Takipçileri artırmanın en iyi yolu markaları takip eden kişilerle bağlantı kurmaktır. Etkileşim kurmak ve doğru kitleyi bulmak için rakiplerinize göz atın. Rakiplerinizi seçerken, büyük markaların sadık bir müşteri kitlesine sahip olması nedeniyle daha küçük markaları tercih etmek daha iyidir. Rakiplerinizin gönderilerine yorum yaparak başlayabilirsiniz. Ancak satış gibi görünmemeye çalışabilirsiniz. Dürüst ve içten yorumlar yapmalısınız. İnsanlarla güven bağınızı güçlendirmenize yardımcı olacaktır.


9- Influencerlarla Bağlantı Kurun.

Takipçileri artırmak için bir başka etkili strateji, influencerlar ile ortaklık kurmaktır. Onlardan markanıza notlar vermelerini isteyebilirsiniz. Genel olarak, influencerlerın sadık takipçileri vardır ve yeni takipçiler edinmenize, satışları artırmanıza ve Instagram takipçilerini nasıl geliştireceğiniz konusunda pratik bilgiler bulmanıza yardımcı olabilirler . Bununla birlikte, ücretli mi yoksa organik mi olduklarını değerlendirmek için etkileyicilerin kitle tabanını uygun şekilde araştırmanız gerekir.


10- Müşteri Katılımını Artırmak İçin Etkinliklere ve Çekilişlere Ev Sahipliği Yapın.

Etkinlikler ve çekilişler, daha fazla takipçi çekmenin en kolay yollarından bazılarıdır. İnsanları çekilişlerden haberdar etmek için Instagram DM gruplarınızı veya Facebook, Messenger gruplarınızı kullanabilirsiniz. Özellikle özel bir kitle tabanınız yoksa, hızlı bir şekilde yeni IG takipçileri edinmenize yardımcı olabilir.


11- Başkalarıyla Ortak Olun.

Ortaklık, Instagram takipçilerinizi artırmanın hızlı bir yoludur. Ancak, her şey vermek ve almakla ilgilidir. Başarılı bir ortaklık kurmak için karşı tarafın ve kendizin çıkarlarını iyice gözden geçirmelisiniz.


12-Daha Fazla Takipçi Çekmek İçin Instagram Kılavuzlarından Yararlanın.

Instagram her zaman içerik paylaşmanın yeni yollarını sunar. En yenilerinden biri de eğlenceli bir şekilde içerik paylaşabileceğiniz Instagram Rehberleri. İpuçları ve öneriler kullanarak içeriğinizi sunmak için zengin bir biçim sağlar. Instagram kılavuzlarına bir giriş, başlık, video, metin ve çok daha fazlasını ekleyebilirsiniz.


13-Instagram Analitiğini Kullanın:

Analitik, takipçilerinizi doğrudan arttırmasa da, size hedef kitleniz, içeriğiniz, profiliniz, performansınız vb. ile ilgili çeşitli bilgiler sağlayabilir. IG stratejilerinizi şekillendirmenize ve sizi en çok düşündüren soruyu yanıtlamanıza yardımcı olur. Örn; Instagram takipçi arttırma.


Son Olarak:

Yukarıda belirtilen stratejilerin yanı sıra, Instagram takipçilerinizi artırmak için piyasada bulunan Instagram analiz araçlarından da yararlanabilirsiniz. Bundan en iyi şekilde yararlanmak için Instagram biyografiyi akıllıca kullanın. Biyografiniz link ekleyebileceğiniz tek yerdir. Son olarak, kitlenizi büyütmek için yayınınızda yenilik yapmaya, araştırmaya ve tutarlı olmaya devam edin.