Instagram'da Eserlerinizi Nasıl Satarsınız?

Instagram'da Eserlerinizi Nasıl Satarsınız?

Dünyanın en iyi fotoğraf paylaşım ve sosyal ağ uygulaması olan Instagram, 2021'de çevrimiçi eser satmak için en çok başvurulan platform haline geldi.

Statista'ya göre Instagram, 2018'den beri dünya çapında aylık 1 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip. Kullanıcıların %60'ı yeni ürünler keşfetmek için Instagram'a gidiyor ve %90'ı bir markayı, işletmeyi veya influencerı takip etme eğiliminde.

Bu, eser satmak ve dünya çapındaki potansiyel müşterilerle bağlantı kurmak için sosyal medyayı kullanmak isteyen herkes için harika bir haber. Yani, Instagram'da nasıl ünlü bir sanatçı olunur merak ediyorsanız, doğru yere geldiniz.

Sanatçılar için harika Instagram ipuçları paylaşmak üzereyiz ve size sadece dört adımda Instagram'da eserlerinizi satmaya nasıl başlayacağınızı gösteriyoruz:

  1. Instagram Kuruluş Hesabı oluşturun.
  2. Web sitenize bağlantı sağlayın.
  3. Sanatınızın Instagram'da fark edilmesini sağlayın
  4. Sanatınızı Instagram'da tanıtın ve satın.

Yeni bir hedef belirlemeye ve Instagram'da en çok satan sanatçılardan biri olmaya hazır mısınız ? O zaman başlayalım!

1. #Adım: Bir Instagram İçerik Oluşturucu Hesabı oluşturun

Instagram'da sanat eseri satmanın ilk adımı, bir Instagram İşletme Hesabı oluşturmaktır. (bir hesabınız varsa, bu kısmı atlayın ve 2. adıma gidin). Profesyonel bir profile sahip olmak daha iyi bir pazarlama deneyimi sağlar ve hayranların sanatınıza bağlanmasına yardımcı olur. Instagram'a göre, İçerik Üretici Hesabı tanınmış kişiler, içerik üreticileri, sanatçılar ve etkileyiciler için en iyisidir.

İçerik Oluşturucu Hesabı ile şunlara erişebilirsiniz :

  • Instagram Insights (en iyi gönderilerinize ve videolarınıza genel bakış, kitlenin demografisi, genel erişim ve diğer ölçümler).
  • Daha fazla profil bilgisi (iletişim seçenekleri ve bilgileri, kategori etiketi vb.).
  • Gelişmiş DM sıralama (birincil, genel ve mesaj istekleri).
  • Promosyonlar, markalı içerik vb.

Gördüğünüz gibi, profesyonel bir profilden kişisel bir profilden çok daha fazlasını elde edebilirsiniz.

Instagram Oluşturucu ve İşletme Hesabı karşılaştırması.

Sanat eseri satmak için bir Instagram İçerik Oluşturucu Hesabını oluşturun:

  1. Profilinize gidin ve ekranın sağ üst köşesindeki hamburger menüsüne dokunun.
  2. Ardından menünün üst kısmındaki Ayarlar'a dokunun.
  3. Ayarlar menünüzden “Hesap”a dokunun.
  4. En alta gidin ve “Hesap Türünü Değiştir”e dokunun.
  5. Bir İşletme Hesabınız varsa, “İçerik Oluşturucu Hesabına Geç”i seçin.
  6. Kişisel bir hesabınız varsa, Profesyonel Hesaba Geç'i ve ardından sonraki menüden “Oluşturucu” kutusunu seçin.

Artık İçerik Oluşturucu Hesabına geçtiğinize göre, profilinizin görünümünü değiştirmenin zamanı geldi!


Instagram estetiğinizi yaratın:

Yeni takipçiler çekmek için Instagram profilinizin görünümü öne çıkmalıdır. İnsanlar, bir profili ilk kez gördükten sonra saniyeler içinde karar verme eğilimindedir (bu kararın yüzde 90'ı renge dayanmaktadır). Instagram bile, kullanıcılarına hesaplarına uyumlu bir görünüm vermelerini tavsiye etti. Bu, profilleri sanatlarının portföyleri olarak görülen sanatçılar için özellikle önemlidir. Başka bir deyişle, Instagram profilinize kendi ana sayfanız gibi davranın ve şunlara özellikle dikkat edin:

  • Akış: Sanat eserinizi ve kamera arkası çekimlerinizi sergilemek için mükemmel bir yer.
  • Kullanıcı adı: Sanatınızı temsil eden bir ad seçin.
  • Kategori etiketi: Sanat, Sanatçı, Tasarımcı veya Grafik Tasarımcı'yı seçin.
  • Öne Çıkanlar: Sanat simgelerinizi öne çıkanlar için kapak resimleri olarak kullanın (örn. SSS, kaynaklar, komisyonlar, duvar kağıtları, incelemeler, araçlar, Soru-Cevap, vb.).
  • Profil resmi: Sanatınızı, logonuzu veya kullanıcı adınızı temsil eden bir resim.
  • Biyo: İlgili emojileri kullanarak çekici bir biyografi, özel bir metin yazı hazırlayabilirsiniz.

İdeal olarak, hesabın tamamı kimliğinizi ve benzersiz sanat tarzınızı yansıtmalıdır.

İlham verici Instagram sanatçı bios örnekleri.

Ve son olarak, sanatınız için bir Facebook Sayfanız varsa, onu Instagram hesabınıza bağlamayı unutmayın :

  1. Profili Düzenle'ye dokunun .
  2. Sayfa altında Profil bilgilerine dokunun.
  3. Facebook Sayfanızı seçin.

Adım #2: Web sitenize bağlantı verin

Instagram'da eser satmaya başlamadan önce, insanların eserinizi satın alabileceği veya indirebileceği bir web siteniz olması gerekir. Web sitesi olmayan çoğu sanatçı Etsy'ye gitme eğilimindedir. Etsy'de satış yapmak, yüksek trafiği nedeniyle ortaya çıkmak için iyi olsa da , ücretler sonunda birikir ve sonunda mağazanız üzerinde hiçbir kontrolünüz kalmaz. Sanatçıların öne çıkmasını zorlaştıran bir diğer faktör ise zorlu rekabet. Ürün piyasaya çıktığında almak için çok yüksek bir pazar talebine sahip olması gerekir. Ayrıca, anında ödeme veya mağaza özelleştirmesi yoktur. Bir sanatçı olarak, muhtemelen mağazanızın sanatınıza uygun olduğundan emin olmak istersiniz, değil mi?

Bu sebeplerden dolayı kendi web sitenizi oluşturmak en mantıklısıdır. Kullanıcının giriş yaptığında eserleriniz ve sizin hakkınızda en saf haliyle bilgi edinebileceği, göz yormayan ve şık bir website hazırlayın. Eğer website yapmak hakkında bir bilginiz yoksa diğer sanatçıların websitelerini inceleyin ve nasıl bir tasarım oluşturacağınıza dair fikirler oluşturun. Web Sitenizi oluşturduktan sonra Instagram profilinize ekleyin ve Profilinizin güvenini arttırın.

Adım #3: Sanatınızın Instagram'da fark edilmesini sağlayın

Artık bir sanat mağazasını nasıl kuracağınızı ve web sitenize nasıl bağlantı kuracağınızı bildiğinize göre, muhtemelen şunları düşünüyorsunuz: Çizimimin Instagram'da fark edilmesini nasıl sağlarım? Öyleyse, sanatçılar için birkaç Instagram ipucunu gözden geçirelim ve öğrenelim!

Sanatçılar için en iyi Instagram Hashtag'lerini kullanın:

Her gönderi paylaştığınızda, sanatınızın Instagram'da fark edilmesini sağlamak için 30 farklı hashtag kullanın. Ancak, herhangi bir hashtag değil, hangilerinin sanatçılar için en iyi hashtag olduğunu belirlemeniz ve ardından bunları içeriğinizde kullanmanız gerekir.

Örneğin, sanatınızın Instagram'da fark edilmesini sağlamak için kullanabileceğiniz harika bir hashtag listesi:

Buradaki hile, yüksek yoğunluklu (1M'den fazla) olanların aksine, birden fazla düşük yoğunluklu hashtag (1M'nin altında) kullanmaktır. Neden mi? Çünkü çok fazla yüksek yoğunluklu hashtag, sanatınızı diğer sanat gönderilerinden oluşan sonsuz bir denizde kaybetmenize neden olur. Bu nedenle, yalnızca yaklaşık 1-3 yüksek yoğunluklu hashtag kullandığınızdan emin olmalısınız.

Profesyonel ipucu: Sanatçılar için hashtag'leri keşfetmenin bir başka yolu da sizinkine benzer hesaplara göz atmak ve ne kullandıklarını kontrol etmektir.

Öne çıkmak için en fazla 20 Instagram hesabını etiketleyin

Yayınlarınızda 20 farklı sanatçı hesabını kolaylıkla etiketlemekte çok önemlidir. Bunu yaparak, etiketli bir hesabın eserinizi yayınlaması -repost- durumunda daha iyi bir etkileşim elde edebilir ve Instagram'ın algoritmasına karşı gelebilirsiniz. Bu tür hesapları bulmak için Instagram'da trend olan hashtag'leri araştırın ve farklı sanatçıların gönderilerini bulun. Profillerine göz atın ve kendi eserlerinden ayrı bir sanat eseri olup olmadığına bakın.

Ayrıca her türden sanatçının sanat postlarını düzenli olarak paylaşan konu hesapları da arayabilirsiniz. Örneğin, sanatınız akıl sağlığı farkındalığı ile ilgiliyse, ilgili profilleri bulmak için kişisel bakım veya akıl sağlığı gibi anahtar kelimeler kullanabilirsiniz. Veya fantezi sanatı sizin işiniz ise cadı, okült, astroloji gibi anahtar kelimeleri deneyebilirsiniz.

Resimlerinize Instagram alt metni ekleyin

Muhtemelen alternatif metnin ne olduğunu merak ediyorsunuz: Basitçe söylemek gerekirse, Instagram alt metni tam anlamıyla fotoğrafınızda ne olduğunu açıklar. Yine de bunu neden umursuyoruz? Çoğu Instagram kullanıcısı bunun farkında değildir, ancak Google'da daha üst sıralarda yer almanın çok akıllıca bir yoludur. Bu nedenle, SEO stratejinize dahil ettiğinizden emin olun! Instagram gönderilerinize nasıl alternatif metin ekleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

  1. Bir gönderi oluşturmak için üst kısımdaki + artı simgesine dokunun.
  2. Bir resim seçin ve İleri'ye gidin.
  3. Resminizi ayarlayın veya bir filtre ekleyin ve tekrar İleri'ye gidin.
  4. Yeni yayın sayfasında, en altta Gelişmiş ayarlar’a dokunun.
  5. En aşağıda Alt Metin Yaz’a dokunun .
  6. Resminizi tanımlamak için en fazla 100 karakter yazın.

Ve işte; Google'ın SEO büyüsünü yapışını izleyin!

İlgi çekici içerikler oluşturun ve hediye dağıtın

Hashtag'leri, hesap etiketlemeyi ve alternatif metni kullanmanın yanı sıra, takipçilerinizi mümkün olduğunca etkileşimli içerikle meşgul etmelisiniz. Bunu yapmanın birkaç yolu var. Ancak, fark edilmenin gerçek anahtarının tutarlılık ve yüksek kaliteli içerikte yattığını unutmayın. Instagram'ın algoritması, aktivite seviyenizi hesaba katar, bu nedenle ne kadar aktif paylaşım yaparsanız, fark edilme şansınız o kadar yüksek olur. Bununla birlikte, hemen Instagram'daki varlığınızı nasıl yükselteceğinize geçelim!

İlk olarak sanat dersleri, kişilik sınavları veya Soru-Cevap anketleri hazırlamaktır. Örneğin, Instagram Hikayelerinizi sanatınızı içeren kişilik testi şablonlarıyla (örneğin, “Bu mu?” veya “Hangi karaktersiniz?”) oyunlaştırabilir ve ardından insanlardan sonuçlarında sizi etiketlemelerini isteyebilirsiniz. Bu, sanatınızın Instagram'da fark edilmesini sağlamanın en etkili yöntemlerinden biridir.

Instagram örnek şablonları

Birçok sanatçı, müşterilerin siparişlerini paketlemek, devam eden sanat eserleri, yeni tasarımlar vb. gibi bazı sahne arkası görüntüleri göstermek için Instagram Reels and Hikayeleri kullanıyor. Bazıları takipçileriyle bağlantı kurmak, önemli paylaşımlar yapmak için Instagram'da canlı yayına giriyor. IGTV'yi hayranlarınıza kişisel marka hikayenizi veya sanata uzanan yolculuğunuzu anlatmak için de kullanabilirsiniz.

Sahne arkası görüntülerini gösteren sanatçılar.

Sanatçılar için en iyi hashtagleri araştırdıysanız, markaların her zaman Keşfet sayfasının en üstünde gösterildiğini fark etmiş olabilirsiniz. Bu, video içeriğinin en çok ilgiyi çektiğine dair önemli bir ipucu! Video içeriğinize sanatsal bir dokunuş katmak için Instagram'ın geniş filtre koleksiyonunu incelediğinizden emin olun.

Instagram duvar kağıdı paylaşım örnekleri.

Haberi yaymanın bir başka popüler yolu da bedava ürün dağıtmak veya eşantiyonlar yapmaktır. İnsanlar ücretsiz şeyleri seviyor! Örneğin, sizin tarafınızdan tasarlanan telefon duvar kağıtları için ayrı bir vurgu oluşturabilirsiniz. Ancak, bunu yaparsanız; ilgilenen kullanıcıların profilinizi bulabilmesi için IG kullanıcı adınızın her üründe olduğundan emin olun. Bedava hediyelerinizi ne kadar çok insan severse, o kadar çok trafik alırsınız!

4. Adım: Eserinizi Instagram'da tanıtın ve satın

Dünyada 1 milyardan fazla insan sonsuz sayıda Instagram içeriği arasında gezinirken, ürününüzü satın almalarını nasıl sağlarsınız? Kullanabileceğiniz birkaç eski ama güvenilir pazarlama stratejisi var. Ancak, tüm bunları yapmadan önce, yapmanız gereken şeyler var.

Hangi ürünleri satacağınızı belirleyin

Çoğu Instagram sanatçısı şunları satar :

  • Ürün (çoğunlukla t-shirt, kapüşonlu sweatshirt vb. gibi talep üzerine basılan ürünler)
  • Kırtasiye veya aksesuarlar (defterler, dergiler, çıkartmalar, baskılar vb.)
  • Dijital öğeler (duvar kağıtları, logolar, yazı tipleri, portreler, Instagram Öne Çıkanlar simgeleri vb.)

Sanatçıların Instagram'da sattıklarına örnekler.

Bir sanatçı olarak para kazanmanın anahtarı büyük ölçüde tutarlılığa ve sattığınız ürünlere bağlı olsa da, sanatınızı Instagram'da nasıl pazarlayacağınızı bilmek de önemlidir. Esasen bunu yapmanın iki yolu vardır: ücretli reklamlar veya ücretsiz pazarlama araçları kullanmak. İkisini de kontrol edelim.

Sosyal kanıt toplayın ve kulaktan kulağa pazarlamayı kullanın

İnsanların %90'ı güvendikleri markalardan alışveriş yapma eğilimindedir ve aynısı sanatçılar için de geçerlidir. Instagram'da ürünleriniz hakkında fışkıran hayranlar, arkadaşlar ve aile üyelerinden daha inandırıcı bir şey yoktur! Sizi şu sayfalarda etiketlemeleri için onları teşvik edin:

  • Ürün incelemeleri ve geri bildirimleri (ör. paketinizi alıp açma, ürün kalitesini kontrol etme, deneyimlerini ve heyecanlarını paylaşma vb. hakkında gönderiler veya videolar)
  • Ürün teşhir gönderileri (ör. ürününüzü fotoğraflarında veya videolarında giymek, kullanmak vs.)

Instagram'da sosyal kanıt örnekleri.

Instagram Alışveriş ve Reklamcılığını Kullanın

Daha fazla trafik ve satış elde etmenin bir başka kurşun geçirmez yolu da Instagram reklamlarını kullanmaktır. Daha büyük kitlelere ulaşmak için vazgeçilmez bir yoldur. Başlamak için, kampanyanızın hedef ve bütçesini belirleyin ve ardından aşağıdaki seçeneklerden birini belirleyin:

  • Fotoğraf reklamları (ör. sanat eserinizi tanıtan bir resim)
  • Video reklamlar (ör. ürününüzü veya diğer ürünlerinizi sergilemek)
  • Hikaye reklamları (günde 500 milyondan fazla hesap Hikayeleri kullanır)
  • Dönen reklamlar (tek bir reklamda bir dizi fotoğraf veya video)
  • Koleksiyon reklamları (ürünlerinizin resim veya video biçimindeki koleksiyonu)
  • Keşfet'teki reklamlar (günlük 200 milyondan fazla kullanıcı Keşfet sayfasını kontrol ediyor)
  • Slayt gösterisi reklamları (slayt gösterisi olarak oynatılan bir dizi durağan görüntü)

Instagram reklamları oluşturmak için :

  1. Instagram Gönderilerinizin altında “Tanıtımını Yap”a dokunun.
  2. Facebook Sayfanızda “Ad Manager”ı kullanın.

Sanatınızı Instagram'da satmaya hazır mısınız ?

Sanatınızı Instagram'da tanıtmanız ve satmanız için mümkün olan her yolu ele aldık - bunu gerçekleştirmek size kalmış!- Gelir, gelir elde edebileceğiniz sosyal medyada; eser satmak için şimdi tam zamanı.

Bol şanslar!