instagram gönderi gizleme

Instagram Gönderi Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram, kullanıcılarına içeriklerini yönetme ve gizleme gibi işlemleri yapabilecekleri birçok araç sunar. Bu araçlardan birisi de gönderi gizleme özelliğidir. Gönderi gizleme sayesinde kullanıcılar profillerinde paylaştıkları gönderileri gizleyebilir, sadece kendileri görecekleri şekilde ayarlayabilirler. Profilden gönderi gizleme yapmadan önce, instagram gönderi gizleme nedir konusuna değineceğiz.


Instagram Gönderi Gizleme Nedir?

Instagram gönderi gizleme özelliği Instagram tarafından geliştirilmiş, kullanıcıların gönderilerinin gizliliğini yönetebilecekleri bir araçtır. Gönderi gizleme özelliği sayesinde Instagram kullanıcıları profillerinde bulunan eski gönderilerini silmek yerine gizleyebilir, sadece kendileri görecekleri şekilde ayarlayabilirler. Örneğin, geçmişte paylaştığınız ve artık profilinizde görmek istemediğiniz gönderileri profilinizden tamamen silmek yerine, gizleyerek profilinizi daha düzenli hale getirebilirsiniz. Gönderi gizleme, özellikle profil akışının düzenli durmasını isteyen kullanıcılar için oldukça kullanışlı bir özelliktir. Peki, gelelim kullanıcıların çok fazla tercih ettikleri instagram gönderi gizleme nasıl yapılır?


Gönderi Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram’da gönderi gizleme işlemi oldukça kolaydır. Aşağıda belirteceğimiz adımları takip ederek Instagram profilinizden paylaşımlarınızı kolaylıkla gizleyebilirsiniz.

  • Instagram uygulamanızı açın, profilinize girin.
  • Profilinizde bulunan gönderi listenizden gizlemek istediğiniz gönderiyi açın.
  • En üst sağ köşede bulunan üç noktaya dokunun.
  • “Arşivle” seçeneğine dokunarak gönderinizi gizleyin.

Bu yöntem ile gönderinizi arşivlemiş olursunuz. Arşive aldığınız gönderinin beğeni ve yorumları korunmuş olur. Gönderiyi arşivlediğinizde beğeni kaybı veya yorumlarda silinme olmaz. Bu nedenle kullanıcılar genellikle gönderileri silmek yerine bu yöntemi kullanmayı tercih ederler.


Instagram’da Etiketlendiğim Gönderileri Profilimden Silme

Instagram profilimizde sadece bizim paylaştığımız gönderiler değil, etiketlendiğimiz gönderiler de gözükür. Bazı durumlarda arkadaşlarımız bizi istemediğimiz gönderilere etiketleyebiliyor. Bu durumda istemediğimiz gönderiler profilimizde en sağda etiketlendiğimiz gönderiler alanında gösterilir. Instagram’da bu alanı yönetebileceğimiz özellik bulunur. Burada listelenen, etiketlendiğimiz gönderileri profilimizden kaldırmak mümkündür. Aşağıdaki adımları izleyerek etiketlendiğimiz gönderileri profilinizden kaldırabilirsiniz.

  • Instagram profilinize gelin.
  • En sağ kısımda bulunan kullanıcı simgesine dokunun.
  • Profilinizden silmek istediğiniz gönderiye girin.
  • Sağ üst köşede bulunan üç noktaya dokunun.
  • “Etiket Seçenekleri” seçeneğine dokunun.
  • “Beni Gönderiden Kaldır” diyerek etiketlenmeyi kaldırabilirsiniz.
  • “Profilimde Gizle” diyerek etiketlenmeyi kaldırmadan sadece profilinizde görünmemesini sağlayabilirsiniz.

Instagram Gönderi Tarihi Gizleme

Instagram’da kullanıcılar sıklıkla paylaşım yapmaktadırlar. Paylaşım yapan kullanıcılar bazı durumlarda paylaşım tarihinin gizlenmesi isterler ve bu konu ile ilgili araştırma yaparlar. Instagram uygulamasının gönderi tarihi gizleme gibi bir özelliği maalesef bulunmamaktadır. Çözüm olarak direkt gönderinizi arşive almanızı öneririz.


Instagram Gönderi Sayısı Gizleme

Instagram kullanıcıları çok fazla paylaşım yaptıklarında bu paylaşımların sayısının profilde gözükmesini istemezler. Bu durumda Instagram gönderi sayısı gizleme nasıl yapılır konusunda sürekli olarak araştırma yaparlar ancak Instagram’ın böyle bir özelliği bulunmamaktadır. Instagram’da paylaşılan her gönderi profilde bulunan gönderi sayısına eklenir.


Instagram Gönderi Gizleme Kaldırma

Instagram gönderilerinizi profilden gizlediğiniz gibi istediğiniz zaman tekrardan arşivden çıkararak profilinizde gösterebilirsiniz. Bu özellik Instagram kullanıcılar için mükemmel bir özelliktir. Kullanıcılar zaman zaman instagram gönderi gizleme kaldırma özelliği ile arşivledikleri gönderileri tekrar profilde gösterirler. Instagram gönderileri arşivden çıkarmak için öncelikle gönderileri arşivlerine ulaşmanız gerekir. Instagram’da arşive aldığınız gönderilere aşağıdaki şekilde ulaşabilirsiniz.

  • Profilinize gidin.
  • En süt sağ köşedeki üç çizgiye dokunun.
  • “Arşiv” seçeneğine tıklayın.
  • En üst kısımdaki açılır menüden “Gönderi Arşivi” seçeneğine tıklayın.

Buradan tüm arşivlediğiniz gönderilere ulaşabilirsiniz. Tekrardan gönderiyi arşivden çıkartmak için gönderinin sağ üst köşede bulunan üç noktaya dokunun. Daha sonra “Profilde Göster” seçeneğine dokunarak gönderiyi profilinizde gösterebilirsiniz. Gönderiye daha önceden gelen beğeni ve yorumların aynı şekilde geldiğini göreceksiniz.

Instagram kurulduğundan itibaren kullanıcı deneyimini en üstlere çıkarmayı hedefleyen, çeşitli özellikleri geliştirerek kullanıcılar ile buluşturan sosyal medya platformudur. Gönderi arşivleme ve arşivden geri çıkarma özelliği ile Instagram kullanıcılarına keyifli bir sosyal medya deneyimi sunmaktadır. Bu özelliği neredeyse tüm kullanıcıların severek kullanıldığı gözlemlenmektedir.