instagram bildirim gelmiyor

Instagram Bildirim Gelmiyor Sorunu ve Çözümü

Instagram bildirim gelmiyor sorunu birçok kullanıcının yaşadığı sorunlardan bir tanesidir. Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram, zaman zaman kullanıcılarına bildirim gönderme konusunda sorun yaşayabiliyor. Bu durum genellikle kullanıcı kaynaklı olsa da bazı durumlarda uygulama içerisinde yazılımsal hatalar da olabiliyor. Instagram bildirim sorununun çözümü ise oldukça kolaydır. Sorunla karşılaşan herkes içeriğimizi okuyarak konu hakkında bilgi edinebilir ve sorunu çözebilir.

Instagram Bildirim Gelmeme Nedenleri

Instagram bildirim gelmeme nedenleri arasında birçok nokta bulunabilir. Bu bildirim gelmeme nedenleri arasında kullanıcıların sıklıkla karşılaştıkları şunlardır:

  • Instagram uygulaması bildirimlerinin kontrolü
  • “Rahatsız Etme” ve “Düşük Güç” modlarının kontrolü
  • İşletim sisteminin güncellik kontrolü
  • Instagram önbellek kontrolü
  • Arka planda yenileme özelliği kontrolü
  • Zamanlanmış özet özelliğinin kontrolü

Yukarıda yer alan nedenler Instagram’da bildirim gelmemesinin cihaz kaynaklı olanlarıdır. Eğer yukarıdaki nedenler sorununuzu çözmüyorsa büyük ihtimalle yazılımsal bir sıkıntı vardır.

Instagram Bildirim Gelmiyor Sorunu Çözümleri

Instagram bildirim gelmiyor sorunu yalnızca tek bir nedene bağlı değildir. Bildirim gelmemesinin birçok sebebi olabilir. Yazılımsal sorunların çözülmesi için yetkilileri beklemeniz gerekmektedir. Ancak cihazınızda bir sorun varsa bunu şu şekilde çözebilirsiniz.

Instagram Uygulaması Bildirimlerinin Kontrolü

Akıllı telefonlarınızda yer alan Instagram bildirimlerini kontrol etmek yapmanız gereken ilk işlemdir. Genelde bildirim gelmeme sorunu buradan kaynaklanmaktadır. Android ve iPhone cihazlarda Instagram bildirimlerini kontrol etmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. Instagram uygulamasını açın.
  2. Sağ alttaki “Profil” simgesine basın.
  3. Sağ üstteki 3 çizgi simgesine dokunun.
  4. “Bildirimler” alanına girerek kendinize göre özelleştirebilirsiniz.

Yukarıdaki adımları uygulayarak bildirim gelmeme sorununu kolay bir şekilde çözebilirsiniz.

Rahatsız Etme ve Düşük Güç Modlarının Kontrolü

Instagram bildirimleri, düşük güç ve rahatsız etme modları aktif olduğunda ekranınıza düşmeyebilir. Bundan dolayı düşük güç modları kapalı olarak tutulması gerekmektedir. Bu özellikler Android ve iPhone cihazlarda bulunmaktadır. “Düşük Güç” modu geçici olarak bildirimleri iletmez. Aynı zamanda “Rahatsız Etme” modu da gelen mesaj ve arama bildirimleriniz kullanıcılara göstermez.

İşletim Sisteminin Güncellik Kontrolü

Instagram bildirimleriniz açık ve düşük güç modunda da değilseniz cihazınızın işletim sistemi güncelliğini kontrol etmeniz gerekmektedir. Akıllı telefonunuzun işletim sistemi güncel değilse bildirim gelmeme neden bundan kaynaklı olabilir. Güncelleme yaptıktan sonra Instagram uygulamasına bildirimler düşmeye başlar. Telefonunuzun internete bağlı olup olmadığını da kontrol etmeniz yararınıza olacaktır.

Instagram Önbellek Kontrolü

Instagram önbelleğiniz doluysa uygulama size bildirim göndermez. Instagram önbelleğini kontrol ederek bu bölümü temizlemeniz gerekmektedir. Önbelleği temizlemek için Android cihazlar için “Ayarlar>Uygulama Yönetimi>Instagram>Önbelleği Temizle” şeklinde ilerleyebilirsiniz. iPhone cihazlarda ise uygulamayı silip tekrardan yüklemeniz gerekmektedir. Bu şekilde Instagram bildirim gelmeme sorununu çözebilirsiniz. Android’deki gibi bir çözüm iPhone’da bulunmamaktadır.

Arka Planda Yenileme Özelliği Kontrolü

iPhone cihazlarda “Arka Plan Yenileme” özelliği bulunmaktadır. Arka plan özelliği batarya ömrünü uzatmak için iPhone kullanıcıları tarafından kapalı tutulmaktadır. Ancak bu özelliğin kapalı tutulması Instagram bildirimlerinin gelmeme sorununa yol açabilir. iPhone cihazlarınızdan “Ayarlar>Instagram>Arka Plan Yenileme” şeklinde ilerleyerek özelliği aktifleştirmeniz gerekmektedir.

Zamanlanmış Özet Özelliğinin Kontrolü

iPhone cihazlarda Zamanlanmış Özet adı verilen bir özellik bulunmaktadır. Bu özellik aktif olduğu takdirde kullanıcılar belli zaman dilimlerinde bildirim alabilirler. Zamanlanmış Özet devre dışı bırakılması gerekir. Bu şekilde Instagram’dan bildirim almaya devam edebilirsiniz. iPhone telefonunuzdan “Ayarlar>Bildirimler>Zamanlanmış Özet” şeklinde ilerlerseniz özelliği aktifleştirebilirsiniz.

Instagram Uygulama Güncelleme Nasıl Yapılır?

Yukarıda bahsedilen bütün çözüm yöntemlerini deneseniz de Instagram bildirimleri açılmayabilir. Bu durumda Instagram uygulamasını güncellemeniz gerekmektedir. Kullanıcılar, eskiden yüklediği uygulamaları güncellemeyi unutabiliyor. Güncelleme yapılmadığında da Instagram’dan bildirim alınamamaktadır. Uygulamayı güncellemek için Android cihazlarda “Google Play Store”, iPhone cihazlarda ise “AppStore”u kullanabilirsiniz. Arama bölümüne Instagram yazarak uygulamanızı güncelleyebilirsiniz.