DVR Sabit Disk Nasıl Yükseltilir?

Dijital video kayıt (DVR), çoğunlukla güvenlik sistemlerinde videoları kayıt etmek için kullanılan ancak günlük hayatta ve birçok iş sektöründe yayınları, filmleri ve diğer birçok medyayı da kaydetmek için kullanılan oldukça güzel bir teknolojidir.

Bu teknoloji, kullanıcıların canlı yayınları durdurmasına, geriye sarmasına ve kaydedilen içeriği istedikleri zaman izlemelerine olanak tanır. DVR sistemleri genellikle sabit diskler kullanarak veriyi depolar ve bu sayede eski VHS bantlarına göre çok daha fazla veri saklayabilir.

DVR'lerin çalışma prensibi, analog sinyalleri dijital veriye dönüştürmek üzerine kuruludur. Gelen televizyon sinyalleri, cihaz tarafından işlenir ve sıkıştırılır, böylece sabit diske kaydedilebilir bir format elde edilir. Bu süreç, kullanıcılara yüksek kalitede görüntü ve ses deneyimi sunar ve geleneksel kayıt yöntemlerine göre çok daha verimli ve kullanışlıdır.

DVR konusunda en çok merak edilen kısımlardan birisi sabit diskin değişimi ve yükseltilmesidir. DVR kayıt cihazlarında daha fazla alana ihtiyaç duyulduğunda sabit diskinizi değiştirmeniz gerekir. Bu aslında oldukça basit bir işlemdir.


DVR Sabit Diski Nasıl Yükseltilir?

DVR (Dijital Video Kayıt) cihazlarının kapasitelerini artırmak, özellikle medya meraklıları ve güvenlik kamerası kullanıcıları için önemli bir konudur. DVR'ınızdaki sabit diski yükseltmek, daha fazla video kaydedebilmenize ve daha uzun süreli depolama imkânı sunar. Adım adım DVR sabit diski değiştirme ve kapasite arttırmayı anlattık. Adımları dikkatli okumanız ve uygularken dikkatli olmanız tavsiye edilir.

Öncelikle bu işlemi sağlamadan önce önceki verilerinizi yedekleyin ve DVR cihazınız için uyumlu bir sabit disk seçtiğinizden emin olun. DVR cihazınız için hangi disklerin uyumlu olduğunu bulmak için cihazınızın modelini internet üzerinden aratabilirsiniz. İşte sabit disk yükseltme adımları;

  • DVR Cihazının Açılması: DVR'ınızın kapağını açarak içerisine erişin. Bu işlem genellikle vidaların gevşetilmesiyle yapılır. İçeriği korumak için statik elektrikten korunma önlemleri alın.
  • Eski Sabit Diskin Çıkarılması: Mevcut sabit diski dikkatlice çıkarın. Sabit diskin bağlantı kablolarını ve montaj vidalarını saklayın, çünkü yeni diski takarken bu parçalara ihtiyacınız olacak.
  • Yeni Sabit Diskin Montajı: Yeni sabit diski, eski diskin yerine yerleştirin. Dikkatlice bağlantı kablolarını ve montaj vidalarını kullanarak sabitleyin.
  • Sistem Yapılandırması ve Formatlama: Yeni sabit diski taktıktan sonra, DVR'ı açın ve sistemi yapılandırın. Çoğu durumda, DVR sistemi yeni sabit diski otomatik olarak tanır ve formatlama işlemi gerektirir. Bu adım, diskin doğru çalışmasını sağlar.
  • Test Etme ve Kullanım: Yükseltme işlemi tamamlandıktan sonra, sistemi test ederek her şeyin doğru şekilde çalıştığından emin olun. Kayıt ve oynatma işlevlerini kontrol edin.

Kamera Kayıt Cihazı Harddisk Hangi Formatta Olmalı?

Kamera kayıt cihazlarının (DVR) sabit disk formatları farklılık gösterebilir. Genellikle bu format türleri cihaza göre farklılık gösterir. DVR cihazları sabit disk modellerini seçebilir. Üretim ve özelliklerine göre uygun diskler seçilmeli aynı zamanda bu diskler uygun formatlarda bu cihazlara takılmalıdır.

Genel olarak DVR cihazlarının çoğunda H264 sıkıştırma formatı kullanılır. Sabit diskinizi bu formata uygun bir hale getirdikten sonra DVR cihazınıza takarak gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Ancak cihaz modelini öncesinde internet üzerinde aratarak, hangi formatları desteklediği konusunda net bilgiye sahip olmanız faydalı olacaktır.

1 TB Harddisk 4 Kamera Kaç Gün Kayıt Yapar?

1 TB harddiskin kaç gün kayıt saklayabileceği, kameraların kayıt kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Ancak ortalama olarak 20-21 gün kayıt aralığına sahiptir. Bu süreçten sonra en son kayıtları silerek üzerine yazıp devam etmektedir. 20-21 gün sonra harddisk dolduktan sonra sizin bir işlem yapmanıza gerek kalmaz.

Kamera Kayıt Cihazı Harddisk Olmadan Çalışır mı?

Kamera kayıt cihazı (DVR) Harddisk olmadan çalışmaz. Harddisk güvenlik kameralarında çekline görüntünün aynı anda kayıt edilebilmesi için gereklidir. Cihazlar için en önemli parçadır ve bu parça olmadan cihazların çalışması mümkün değildir.

Harddisk (Sabit disk) olmadan DVR cihazları görevini yerine getiremez. Bu nedenle cihazınızda bu diskler olmadan çalıştırmayınız.


Kamera kayıt cihazına SSD Takılır Mı?

Kamera kayıt cihazlarına SSD takılabilir ancak bu maliyet ve ömür açısından çokta mantıklı değildir. SSD’ler HDD’lere oranla çok daha pahalıdır ve ömürleri daha kısadır. Ayrıca DVR cihazlarında SSD kullanmanın size artı sağlayacağı bir faydası yoktur. Bu nedenle DVR kayıt cihazları için üretilmiş HDD modellerini kullanmanız çok daha faydalı olacaktır. Ayrıca HDD’leri çok daha uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.