Dijital Pazarlama Taktiklerini Kullanarak Daha Fazla YouTube Abonesi Nasıl Elde Edilir?


İnsanlar, ihtiyaç duydukları bilgileri daha kısa sürede sağlayabilecek videolar ve animasyonlar izlemeye eğilimlidir. İstatistikler, insanların her gün YouTube'da yaklaşık 1 milyar saat harcadığını gösteriyor.


Bu oldukça büyük bir sayı, değil mi? Öyleyse neden bunu kendi yararınıza kullanıp markanızı veya kanalınızı YouTube'da pazarlamıyorsunuz? Saniyeler içinde dünya çapında milyonlarca kişiye ulaşacak ve içeriğinizin izlenmesi için ilgi çekecek. Ne kadar çok aboneniz olursa, YouTube kanalınız o kadar başarılı olur. Ancak YouTube’da, aynı içeriklerden sonsuz seçenekte var ve kalabalığın arasından sıyrılmak biraz zor görünebilir.


Ancak bazı taktikler kullanarak YouTube'da daha fazla abone kazanmayı deneyebilirsiniz. Bu blog yazısında, bu konuda size yardımcı olabilecek bazı tekniklerden bahsediyoruz.


Kahve fiyatına binlerce YouTube abone anında kanalınızda! 

%100 Şifresiz İşlem | Gerçek Kullanıcılar | Garantili Hizmet | Hızlı teslimat | 7/24 Canlı Destek


Online Pazarlamayı Doğru Seçin

İşinizi veya kanalınızı sosyal medyada büyütmeniz gerekiyor ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız çevrimiçi pazarlama ajansları yardımcı olur. Bu tür pazarlama ajansları, kanalınızı başarılı kılmak için daha fazla görüntüleme, abone ve izleyici edinme konusunda uzmanlığa sahiptir. SEO, içerik pazarlaması ve sosyal medya katılım yöntemlerini uygulamak için doğru plana sahipler.

Kitlenizi Tanıyın

Kimin için içerik üretiyorsunuz? İzleyicileriniz için, değil mi? Hedef kitlenizin kim olduğu ve ne aradığı, içeriğinizi oluştururken cevaplamanız gereken önemli sorulardır. Bu nedenle, içeriğinizi nasıl oluşturacağınızı bilmelisiniz.


YouTube'da, kitlenizin zamanını ve demografik istatistiklerini görmenizi sağlayan bir Analytics sekmesi vardır. Tercihlerini görmek için bu istatistiklerini okuyun ve sonuçları analiz edin. Ayrıca, ilgi alanlarını öğrenmek için görüntüleyenlerin videolarınızın altına yaptığı yorumları okuyun. Daha fazla yorum almak için videolarınızda bunu isteyin. Örneğin ‘Lütfen yorumlara görmek istediğiniz içerikleri yazın.’ vs... Kitlenizi tanımak, kanalınızın başarılı olmasına yardımcı olmak için büyük bir yol kat edecektir.

İzlenebilir İçerik Yayınlayın

Özellikle içerik yayınlama hakkında hiçbir şey bilmediğiniz ilk aşamalarda izlenebilir içerik yayınlamak biraz zor görünebilir. Ancak, neyin izlenebilir olduğunu bilmek önemlidir.

Araştırmanızı önceden yapın, yazın, şüpheye düştüğünüzde yeniden yazın, ilk on saniyeyi gerçekten ilgi çekici hale getirin ve profesyonel görünmek için yeterli donanıma sahip olun. İnsanlar ilgi çekici bilgiler içeren kaliteli içerikleri sever. Bunları uygulamak YouTube'da kanalınızı ziyaret eden kişi sayısını artıracak ve kanalınızı diğerlerinden daha iyi hale getirecektir.


İzlenebilir içerikler oluşturmanın yanı sıra abonelerinizi artırmaya da odaklanmalısınız. Video sırasında izleyicilerinize kanalınıza abone olmalarını hatırlatın.


Başkalarından Öğrenin

Öğrenmenin en iyi yolu gözlemlemektir. İlgi çekici içerik oluşturmak için aynı alandaki diğer YouTuber'ların neler yaptığına bakın. Güncel trendlerden haberdar olun ve Youtuber'ları en üstte arayın ve özel efektler kullanıyorlar mı, gelişigüzel mi çekiyorlar yoksa yüksek video prodüksiyonuna mı odaklanıyorlar, ne yayınladıklarına dikkat edin. Onlara bakın ve ne izlediklerini belirleyin ve bu noktaları dahil ederek stratejinizi geliştirin.


Videolarınızı Optimize Edin

Videolarınızı optimize etmek, onları SEO dostu yapmak anlamına gelir. Bu, videolarınızın bir arama motorunda ve YouTube'da nasıl daha üst sıralarda yer alacağı konusunda biraz araştırma yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bunun için anahtar kelime açısından zengin bir açıklama yazın, dikkat çekici başlıklar yazın, kartlar ekleyin, tampon reklamlar, filigranlar ekleyin, göze çarpan bir küçük resme sahip olun ve yeterince görüntüleme alabileceğiniz doğru zamanda yayınlayın. Bunu yapmakta zorlanıyorsanız, size yardımcı olması için bir dijital pazarlama şirketi kiralayın.


Kahve fiyatına binlerce YouTube abone anında kanalınızda! 

%100 Şifresiz İşlem | Gerçek Kullanıcılar | Garantili Hizmet | Hızlı teslimat | 7/24 Canlı Destek